Flits! Tutorlezen

Automatiseer het leesproces op woordniveau

Flits! Tutorlezen verbetert de leessnelheid en nauwkeurigheid. Het programma helpt leerlingen die moeite hebben met het automatiseren van het leesproces op woordniveau. Door intensief en systematisch te oefenen komen ook deze leerlingen tot vloeiend lezen.

Flits! Tutorlezen bevat ruim 5.000 ingesproken woorden. Deze woorden kunnen klank voor klank, gesplitst of als heel woord worden aangeboden. In acht modules krijgt de gebruiker steeds een leesmoeilijkheid aangeboden. De onderwijsprofessional bepaalt zelf waar de leerling instroomt. Dit kan op basis van de uitkomsten van de DMT, maar ook naar eigen inzicht.

Lees verder over Flits! Tutorlezen

Gebruik het Programma Verbetering basisvaardigheden om Flits! Tutorlezen te bekostigen en help zo leerlingen die vastlopen in hun lees- en spellingontwikkeling. Bekijk onze pagina voor Flits! Tutorlezen.

Flits! Tutorlezen bestellen? Klik hieronder op het product van je keuze.

Zet Flits! Tutorlezen bovenschools in

Kies voor de bovenschoolse aanpak van geletterdheid. Met de projectbegeleiding en -ondersteuning vanuit Lexima bespaar je tijd en geld én zorg je dat meer leerlingen hun talent benutten.

 

Bekijk de voordelen van de bovenschoolse aanpak

Heeft je school meer dan 500 leerlingen?

Neem contact op met consultancy@lexima.nl voor een prijs op aanvraag.


Flits! Tutorlezen bevat ruim 5.000 ingesproken woorden. Deze woorden kunnen klank voor klank, gesplitst of als heel woord worden aangeboden. In acht modules krijgt de gebruiker steeds een leesmoeilijkheid aangeboden. De onderwijsprofessional bepaalt zelf waar de leerling instroomt. Dit kan op basis van de uitkomsten van de DMT, maar ook naar eigen inzicht. Zet de software in vanaf groep 3 bij leerlingen met dyslexie of bij wie dyslexie wordt vermoed. Deze leerlingen hebben een laag leestempo en zijn geneigd om spellend te blijven lezen of een radende leesstrategie te ontwikkelen.

Door gebruik te maken van professionele tutors kan de inzet van Flits! Tutorlezen onderdeel uitmaken van de invulling op ondersteuningsniveau 3. Bij een inzet op ondersteuningsniveau 2 oefent de leerling met een (niet-professionele) tutor. Dit kan bijvoorbeeld een ouderejaars leerling of een ouder zijn.

Flits! Tutorlezen registreert de resultaten en geeft een overzichtelijke rapportage van de vorderingen. Het programma houdt ook bij of er opvallende scores zijn behaald.

Flits! Tutorlezen is ontwikkeld vanuit de vergoede dyslexiezorg en is gebaseerd op uitgangspunten die bewezen effectief zijn voor zwakke lezers.


Toegevoegde waarde

Voor de leerkracht
Passend leesonderwijs voor zwakke leerling, terwijl de leerkracht wordt ontlast

Programma is gebaseerd op uitgangspunten die bewezen effectief zijn voor zwakke lezers
Zwakke tot matige lezers oefenen intensief en systematisch en krijgen elke leesmoeilijkheid stap voor stap aangeboden
Programma is adaptief en biedt altijd oefeningen op het juiste niveau
Vervolgprogramma voor leerlingen die na Bouw! moeite blijven hebben met lezen
Flits! Tutorlezen werkt vanuit Lexipoort en is eenvoudig te koppelen met Basispoort

 

Voor de leerlingen
Ondersteuning bij het automatiseren van het leesproces op woordniveau
Programma is adaptief en biedt altijd oefeningen op het juiste niveau
Leerlingen kunnen thuis en op school inloggen met hun gebruiksnaam en wachtwoord