Dexlex

Verbeter spelling, klankherkenning en -onderscheid

Dexlex helpt kinderen die de spellingregels nog niet beheersen door ze op diverse manieren aan te bieden en te trainen. Ze leren eerst klanken en letters herkennen in gesproken taal, vervolgens oefenen ze met spellingregels om de juiste schrijfwijze van de woorden te leren. Het programma brengt ze in aanraking met duizenden woorden. Dexlex laat leerlingen oefenen met de regels die ze nog niet beheersen. De interventie past zich aan het niveau en de vordering van het kind aan en breidt gaandeweg de spellingregels uit.

Lees verder over Dexlex

Gebruik het Programma Verbetering basisvaardigheden om Dexlexte bekostigen en help zo leerlingen die vastlopen in hun lees- en spellingontwikkeling. Bekijk onze pagina voor Dexlex.

Dexlex bestellen? Klik hieronder op het product van je keuze.

Zet Dexlex bovenschools in

Kies voor de bovenschoolse aanpak van geletterdheid. Met de projectbegeleiding en -ondersteuning vanuit Lexima bespaar je tijd en geld én zorg je dat meer leerlingen hun talent benutten.

 

Bekijk de voordelen van de bovenschoolse aanpak

Heeft je school meer dan 500 leerlingen?

Neem contact op met consultancy@lexima.nl voor een prijs op aanvraag.


Dexlex laat leerlingen oefenen met de spellingregels die ze nog niet beheersen. Ze leren eerst klanken en letters herkennen in gesproken taal, vervolgens oefenen ze met spellingregels om de juiste schrijfwijze van de woorden te leren. De interventie past zich aan het niveau en de vordering van het kind aan en breidt gaandeweg de spellingsregels uit. Dexlex ondersteunt vanaf midden groep 4 tot en met het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Vooral leerlingen die bij spelling het tempo van de groep niet bijhouden en leerlingen die een achterstand hebben bij spelling hebben baat bij Dexlex.

Met een intaketoets worden het spellingniveau, het niveau van klankverwerking en de kennis van de spellingregels bepaald. Op basis van de resultaten wordt een programma samengesteld dat aansluit bij de specifieke problematiek van de leerling. Het aantal spellingsregels waar de leerlingen mee werken wordt gaandeweg vergroot. De juiste oefeningen worden klaargezet.

De leerkracht kan alle oefenresultaten en vorderingen inzien op een uitgebreide, overzichtelijke resultatenpagina. Leerkrachten hoeven geen oefeningen klaar te zetten. Dexlex kan worden ingezet op ondersteuningsniveau 2 en als onderdeel van ondersteuningsniveau 3.

Dexlex is ontwikkeld volgens de laatste inzichten in de neurowetenschap met behulp van experts op het gebied van dyslexie.


Toegevoegde waarde

Voor leerkrachten

Leerlingen oefenen in adaptief programma op hun niveau met de stof die zij niet beheersen
Per leerlingen in kaart kunnen brengen wat spellingsmoeilijkheden zijn
Uitgebreide rapportage met kwalitatieve informatie

 

Voor leerlingen

Gesproken uitleg van spellingsmoeilijkheid en spellingregels 
Programma is adaptief en zorgt dat ze altijd oefenen op hun niveau

Niet alleen met spelling oefenen maar ook bezig zijn met taalverwerking
Werken in een prikkelarme leeromgeving
Thuis en op school inloggen met hun gebruiksnaam en wachtwoord